Jurnal,  Lifestyle

Ce ai face dacă ai mai avea 60 de secunde de trăit?

Cred că cea mai mare problemă pe care o avem ca oameni ai secolului 21 este ideea de ”nu am timp”. Nu am timp să vorbesc cu x,y, nu am timp să ies cu prietenii, nu am timp să mă ocup de mine, nu am timp să stau cu familia, nu am timp să îmi caut un job mai bun, ș.a.m.d. Am ajuns să ne complacem în situații în care, chiar dacă de multe ori suntem nefericiți, par mai ușoare și mai facile, pentru că de altceva ”nu avem timp”.

 

Acea rutină pe care ne-o formăm încă de mici ne duce încetul cu încetul în niște situații neplăcute, situații în care nu ne mai putem bucura de clipele frumoase și de momentele simple alături de cei dragi. La mine dacă e să existe o problemă, e cea a stresului, ajungând mereu să mă întreb cum voi face aia sau cealaltă. În timp însă, am încercat să mai diminuez și să învăț să trăiesc în prezent, dar pentru asta am nevoie de momentele oportune și oamenii potriviți. E o adevărată provocare să poți trăi în prezent; cu toții avem gânduri și probleme care ne macină; trăim monoton și cu așteptarea unei zile care să ne aducă ceva mai altfel. De la acest punct, e foarte ușor să ajungi într-un carusel de nefericire și mai ales, la lipsa entuziasmului pentru fiecare zi ce ni se dă.

Am mai vorbit despre timp aici, și am mai menționat cât de valoros e el. Să îți faci timp pentru o persoană, să îi aloci o parte din ziua ta, dar mai ales din viața ta, e un dar minunat. Nu poți spune că nu ai timp pentru ceva, dacă vrei cu adevărat, îți vei face timp pentru oricine și orice; e doar despre prioritățile și dorințele tale. Oamenii mereu vor alege în ce să își investească timpul și se vor dărui acelor lucruri; totul este despre asumarea nevoilor și dorințelor fiecăruia.

 

Pentru a te gândi mai bine despre ce înseamnă acea idee de ”a trăi în prezent” ori scoaterea din vocabular a replicii ”nu am timp”, gândește-te puțin la ce ai face dacă ai mai avea 60 de secunde de trăit. Sună interesant nu? Acum gândește-te dacă:

Ai avea regrete?

Dacă în acest moment ți s-ar spune că mai ai 60 de secunde de trăit, ce ai face? te-ai gândi la regretele tale, la clipele în care ai fi vrut să faci ceva și nu ai făcut, la toate oportunitățile pierdute, la toate sentimentele pe care nu i le-ai spus celui de lângă tine, la fiecare zâmbet pe care l-ai ratat sau la fiecare lacrimă de tristețe vărsată în plus? Cu siguranță niciunul dintre noi nu a făcut tot ce și-a dorit până acum și probabil nici nu o va face.

De ce? Pentru că ori ne mulțumim cu puțin ori ne e frică să depășim niște limite. Însă, încearcă de acum încolo să faci tot ceea ce ai regreta dacă ți-ai trăi acum ultimul minut din viață. Fă ce simți, fă din suflet și nu de dragul lumii.

Totul e trecător, mai bine alegi să riști și să rămâi cu un refuz sau un eșec, decât să regreți că nici măcar nu ai încercat. De aici și gândurile noastre de ”ce ar fi fost dacă…?”.

Ce ai face diferit?

Tot în ideea de a avea regret, fiecare facem greșeli, fiecare avem modul nostru de a reacționa, dar gândește-te la toate șansele la fericire pe care le ai. Nu alege să vrei să schimbi trecutul, fă-ți viitorul în așa fel încât să nu mai ai regrete la final. 

Nu poți schimba ceea ce a fost, fapta a fost consumată deja, însă depinde doar și doar de tine dacă vrei și poți mai departe să schimbi ceva pentru tine.

Alege cu sufletul

Uneori avem nevoie să mai lăsăm gânditul deoparte; alege să faci ceea ce îți poate duce spre realizarea visului. Spune-i persoanei pe care o iubești ceea ce simți, strânge-ți în brațe familia și prietenii, vizitează locul pe care ți-l dorești, oferă-ți timp pentru tine, alege să faci ceea ce te face fericit.

Alege să nu ai regrete, puțin cu puțin, fiecare zi a vieții tale poate aduce momente pe care să ți le aduci cu drag aminte peste ani. Ai grijă de tine și de cei dragi ție, viața nu e scurtă, doar trebuie să învățăm să o trăim și să alegem corect.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *