fluture
Jurnal

Iubește și trăiește ca un fluture

Pentru fiecare dintre noi, iubirea poate prinde diferite forme. 

Iar acesta este unul dintre lucrurile care o face atât de specială. Faptul că fiecare dintre noi găsește un mod în care să iubească și să vadă idealul lui de iubire, este ceea ce ne definește ca ființe emoționale.

Pentru mine, iubirea îmi este asociată cu un fluture, cu frumusețea și puritatea pe care acesta o are.

În acest articol, îți voi prezenta o latură mai abstractă a iubirii. O latură visătoare și idealistă, pe care aș vedea-o ca un sentiment pur și inocent. Acel ceva prin care restul lumii este doar în fundal, iar tu zbori de fericire în culori ale iubirii cu cineva special.

Să iubești ca un fluture

Să iubești și să trăiești ca un fluture este ca un ideal al împlinirii și fericirii, al unei perspective inocente și grijuli asupra vieții.

Un fluture trece prin metamorfoza formată din 4 etape: ou, omidă, crisalidă și fluture. La fel ca iubirea, este un proces greu, în care fluturele, atunci când iese din cocon, depune un efort considerabil, care îi oferă puterea suficientă în aripi pentru a putea zbura. Fără acel efort, fluturele nu poate ajunge să zboare. 

Asemănător și iubirea, ea necesită mult efort și dăruință pentru a putea „zbura” de-a dreptul.

Gândește-te cât de firav este un fluture, cât de multă grijă trebuie să ai de el pentru a supraviețui, asemănător iubirii. Trebuie să ai grijă mereu de iubirea dintre doi oameni pentru a rezista timpului și vremii.

Dar cu această grijă, uită-te cât de frumos poate să fie un fluture. Cât de unic este fiecare în parte și cum reușește să își completeze culorile sale cu un alt fluture, alături de care totul în jurul lor prinde viață. La fel și iubirea, atunci când ajungi să te completezi cu cel de lângă tine, lumea prinde o cu totul altă nuanță.

Cu toată frumusețea lui, aripile unui fluture sunt de fapt transparente. Ele sunt formate din fâșii foarte subțiri, iar cu o privire în detaliu se poate privi prin ele. La fel și iubirea, este construită din mici gesturi și atenții, prin care poți vedea cu adevărat puritatea și fericirea relației.

Totuși, fluturii au nevoie de căldura soarelui pentru a zbura. La fel cum omul are nevoie de iubire pentru a fi cu adevărat împlinit.

Și știu, te întrebi poate de ce asociez fluturele cu iubirea. Întrucât el trăiește foarte puțin, de la câteva săptămâni la câteva luni. Ei bine, iubirea nu este veșnică nici ea, ci alegerea noastră de a o transmite către omul de lângă noi dăinuie cu noi și după moarte. 

În același timp, fluturele zboară zilnic și se bucură de viața sa. La fel cum și noi ar trebui să iubim din tot sufletul în fiecare zi, indiferent de câte zile ne-au mai rămas. Pentru că orice speranță de viață am avea, nu știi ce e mâine. Iubește în fiecare zi ca și cum ar fi ultima.

fluture

Alegerea de a trăi ca un fluture

În primul rând, alege să transmiți aceeași culoare ca un fluture.

Să iubești vine la pachet cu multe lucruri. Însă, atunci când iubești din tot sufletul, când pictezi cu nuanțe de culori potrivite relația ta, când puritatea iubirii este cea mai presus, nu mai contează nimic altceva.

Poate ți se pare o perspectivă idealistă, și poate așa și e. Însă, sper și cred că oamenii mai pot alege să privească cu inocență iubirea. Să se regăsească în fericirea unei astfel de relații. 

Nu este greu să iubești. Este greu să menții acel sentiment la fel de viu și aprins ca și culorile unui fluture. 

Este mai greu să îți dedici momentul prezent sentimentelor tale, fără să ții cont de ce poate fi mâine.

Pe alocuri, este important să ne găsim inocența și sufletul de copil. Să ne gândim ce poate face iubirea pură cu fiecare din noi. 

Să iubești ca un fluture înseamnă să te bucuri de momentul dat. Să fii împlinit și fericit cu ceea ce ești.

Să iubești ca un fluture înseamnă să zbori cu sufletul deschis. Să radiezi în razele soarelui și să fii ceea ce îți doreși să fii lângă altcineva.

Pentru mine, fluturele este asociat cu copilăria, cu inocența și frumusețea vieții. De aici și asocierea timidă și inocentă a fluturelui cu ceea ce înseamnă iubirea pentru mine.

Indiferent de perspectiva ta, de ceea ce trăiești, alege să fii fericit alături de persoana pe care o iubești. 

Zboară în fiecare zi ca un fluture, iubește ca și cum ar fi ultima zi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *