sentimentele și emoțiile tale sunt valide
Psihologie

Fii blând cu tine și cu sentimentele tale

Cum știi că faci cea mai potrivită alegere? Cum știi că tot ceea ce simți tu este ceea ce îți reflectă cu adevărat realitatea? De unde știi că sentimentele actuale nu te vor duce mai târziu la regretarea unor decizii?

Suntem construiți să fim ființe emoționale, asta ne diferențiază de restul animalelor. Senimentele, emoțiile și trăirile umane sunt în esență o parte din noi atât de pură și de frumoasă, însă de atât de multe ori alegem să le ignorăm. Ajungem să le inhibăm de teama reacției din societate.

„Nu pot spune ceea ce simt fiindcă voi fi judecat.” „Mi-e greu să spune ceea ce simt.” „Aș vrea ca el/ea să înțeleagă ceea ce simt eu.”

Sunt câteva dintre afirmațiile pe care cu siguranță le-ai gândit și tu o dată. 

Și sunt normale, cu toții gândim astfel de lucruri.

Însă nu așa ar trebui să stea lucrurile, ar trebui să te simți liber să îi spui celui de lângă tine cum te simți. Ar trebui în primul rând să îți admiți ție ceea ce simți, fără teamă.

sentimentele

Trăiește-ți sentimentele

Nu e nimic greșit în a avea sentimente. Trăim într-o societate în care emoțiile sunt puse pe locul 2, în care să îți arăți sentimentele te face să fii un om slab.

E greșit. E frustrant de greșit. 

Oamenii care reușesc să își spună sentimentele, să și le accepte pentru a fi ei împăcați cu ei, sunt oamenii cu adevărat puternici.

Faptul că îți accepți emoțiile și sentimentele pe care le ai te face să fii cu un pas în fața celorlalți. Practic, te lași să fii fericit, să trăiești.

Inhibarea emoțiilor nu e sănătoasă, e doar un mecanism de apărare folosit de mult prea mulți oameni.

Atunci când ai făcut pasul de a accepta ceea ce simți și trăiești, ești mult mai aproape de liniște și împlinire cu tine.

Spune-le celor de lângă tine ce simți

Poate ai fost pus în contextul în care nu erai într-o situație bună cu o persoană apropiată, însă ți-a fost greu să îi spui ce simți. Sau poate pur și simplu credeai că nu ești ascultat.

Cu toate acestea, e foarte important să îi spui celui de lângă tine cum te simți și cum interacțiunea voastră te face să te simți. Indiferent că e de bine sau de rău, afirmarea nevoilor și sentimentelor tale sunt cele care îți vor aduce ție liniște.

E ok să nu fii ok într-o conjuctură cu cineva. E în regulă să ai discuții și probleme. Însă, în orice tip de relație, e nevoie să spui ceea ce simți pentru a fi înțeles. Chiar și atunci când sunt sentimente de bucurie și apreciere.

Dacă spui ceea ce simți și tu nu ești ascultat sau senimentele voastre sunt contrare, înseamnă că pur și simplu nu ești în locul potrivit.

sentimentele

Fii blând cu tine și cu sentimentele tale

În orice moment te-ai afla, fii blând cu ceea ce simți. Emoțiile de multe ori ne pot copleși, poți ajunge într-un punct de cotitură unde nu știi pe ce cale să o apuci.

E normal, viața ne aduce multe lucruri în față și trebuie să luăm părțile esențiale din ele. 

Oricât de copleșit ai fi de un moment, pozitiv sau negativ, oferă-ți timp și blândețe. 

Tu singur, tot ție. 

Oferă-ți șansa de a simți cu adevărat, dă-ți oportunitatea de a procesa fiecare gând și sentiment.

Alege să simți tot ceea ce trăiești, nu-ți ignora sentimentele, ele îți transmit multe despre fiecare situație în care te afli.

Fii blând cu tine, ai grijă de tine și dă-ți voie să simți, așa vei lua cele mai potrivite alegeri. Uneori, instinctul nostru ne poate ajuta mai mult decât am crede.

Fii asumat cu ceea ce trăiești și simți. Fii asumat, dar fii blând cu tine.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *