student vară
Lifestyle

4 moduri de a profita de vară ca și student

Fie că ești student sau proaspăt absolvent de liceu și te pregătești de viața de student, vara asta meriți să te răsfeți din plin.

Verile de student se simt mult mai diferit decât cele din ”vremea” liceului sau a școlii gimnaziale. Fiecare perioadă vine cu frumusețile și responsabilitățile ei, dar ca să fim drepți, depinde de fiecare dintre noi cum alege să petreacă o vară.

Dacă tocmai ai terminat cu bacul, categoric vei vrea să te relaxezi. Desigur, mai trebuie să te înscrii la facultate, să dai eventual admitere, dar totul va merita atunci când vei culege ”roadele” muncii tale.

În același timp, dacă ești student, sesiunea sigur te-a stors de energie și vrei să găsești un mod de a te reînărca.

Am ales patru dintre cele mai fecvente activități ale studenților, pe care le poți face vara aceasta pentru a te menține pe linia de plutire, în funcție de scopul tău.

student

1. Bucură-te de petreceri

Dacă ești adeptul distracției, cu siguranță vei bifa vara asta un festival, o cabană sau niște petreceri; ca să te răsplătești pentru toată munca depusă în sesiuni sau examene.

Fiecare are modul său de a se distra. Indiferent care este acesta și de cum alegi să te deconectezi, totul e despre a te bucura de moment și a trăi la maximum fiecare clipă. Meriți din plin. 🙂

2. Investește în pasiunile tale

Totuși, este important ca în lunile mai libere de vară să investești timp și resurse pentru a-ți dezvolta pasiunile. Chiar dacă acest lucru înseamnă muncă suplimentară.

Efortul pe care îl depui în ceea ce te pasionează poate să facă diferența în viitor. 

Fie că e vorba de domeniul pe care îl studiezi, (pentru care vrei să aprofundezi sau să faci un internship), fie că ne referim la talente (precum dans, desen, cântat sau scris), în totul poți investi timp și energie pentru a deveni mai bun.

Fă rai din ce ai și dezvoltă-te. E momentul tău.

student

3. Mergi în excursii

Dacă nu ești adeptul petrecerilor, fugi câteva zile la munte sau la mare ca să te destinzi. 

Poate te-ai înscris în tabere studențești. Poate doar vrei să te deconectezi complet pentru o perioadă. Indiferent de ce ai ales, ia-ți gașca de prieteni și distrați-vă împreună.

Este important să folosești lunile fără facultate pentru a te dezvolta. Însă, continuă să te bucuri de timpul liber și împacă munca cu distracția, sigur nu vei da greș.

4. Aplică pentru un job

Chiar dacă relaxarea și distracția e importantă, dacă e ceva ce îți dorești, nu îți fie frică să te angajezi peste vară, chiar și part-time (ca să îți rămână timp liber).

Acumulezi experiență, cunoști oameni noi, câștigi niște bani în plus și poți liniștit să bifezi și celelalte 3 puncte anterioare.

Facultatea poate fi epuizantă uneori. Cu siguranță sesiunea din vară te lasă stors de energie și vrei doar să te relaxezi și să te distrezi. Iar dacă ești proaspăt absolvent de liceu, bucură-te cu atât mai mult de magia acestei veri.

Totuși, este important să nu uiți care sunt obiectivele tale, să muncești pentru visul tău și pentru cariera pe care vrei să ți-o creezi. Ia-ți timpul de care ai nevoie pentru fiecare activitate, odihnește-te suficient și menține-te pe linia de plutire, cu siguranță vei scoate ce e mai bun din experiența acestei veri.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *