cadou de Crăciun
Lifestyle

Ce înseamnă pentru tine un cadou de Crăciun?

În mijlocul magiei sărbătorilor de iarnă, cu toții alegem să facem cadouri celor dragi nouă. E perioada care aduce bucurie pe chipul a miliarde de oameni. Pentru alții însă, înseamnă și multe lacrimi și greutăți. Ce avem cu toții în comun? Dorința de a fi alături de cei dragi și de a oferi un cadou de Crăciun, indiferent cât de mărunt pare a fi.

Crăciunul are pentru fiecare o semnificație aparte, adusă de experiențele copilăriei sale, cel mai adesea. Pentru mine, Crăciunul reprezintă bucuria de a fi alături de familie în jurul bradului, în seara de Ajun, dar și în jurul mesei în ziua de Crăciun. Acel farmec în care ne învăluim prin oferirea cadourilor, prin zâmbete, colindători, colinde și simplitate.

Pentru alții, Crăciunul reprezintă întru totul Naștere Domnului, alegând să sărbătorească mai presus de orice acest lucru. Alți oameni văd Crăciunul ca o bucurie de a veni acasă de peste tot. Farmecul de a reuni familia și a te bucura de vacanță împreună de cei cărora le-ai dus dorul. 

Desigur, sunt și cei care nu agreează astfel de atmosfere, din motive personale și din experiențe ce îi fac să retrăiască an de an aceleași dureri. Indiferent de tipul de persoană care ești, vreau să te întreb ceva:

Pentru tine ce înseamnă un cadou de Crăciun?

Avem atât de multe lucruri în jurul nostru. Dacă citești acest articol, probabil că ești printre cei cărora nu le lipsește mare lucru, ori cel puțin duci un trai normal și permiți ocazional niște mofturi sau plăceri nevinovate.

Oamenii sunt mereu nemulțumiți. Fiecare merge pe ideea că vrea mai mult și mai mult și se mulțumește greu cu ce are. Aici ar trebui să învățăm cu toții să ne bucurăm de tot ce avem, de casa, obiectele, hainele și toate lucrurile noastre. Să învățăm să ne bucurăm de oamenii dragi pe care îi avem lângă noi. Să fim fericiți împreună și să știm să ne deconectăm de la tot ce e în jur.

cadou de Crăciun

”De Crăciun, fii mai bun!” - prețuiește-te pe tine și pe cei din jur

Și nu doar de Crăciun. Învață să prețuiești ce ai în jurul tău în fiecare zi din an. 

De aceste sărbători, fă-ți tu singur un cadou, ori gândește-te că ți-l ofer eu: fii mai blând cu tine și apreciează tot ceea ce ai. 

Pune pauză la toată agitația și stresul prin care treci zilnic. De Crăciun, ia-ți oamenii iubiți aproape și deconectează-te de la tot ce e în afara casei tale.

Nu te mai gândi la facturi, la locul de muncă, la ce va fi la anul. Nu te mai gândi la nimic. Alege să te focusezi pe prezent, pe fiecare moment petrecut tu cu tine sau cu alții.

De Crăciun, bucură-te simplu, oferă-le celor dragi cadourile tale, fie ele materiale ori formate din gânduri bune, iubire și mâncare gătită împreună. 🙂 Dar mai presus de orice, oferă-le prezența ta, bucurați-vă unii de alții și apreciați toate momentele frumoase.

Nu va fi mereu așa

Timpul trece, oamenii vin și pleacă din viața noastră, în diferite moduri. Viața ta nu va arăta mereu la fel, iar cel mai important lucru este să te bucuri de momentele frumoase petrecute alături de oamenii care într-o mai mică sau mai mare măsură, te definesc și îți conturează viața, cu bune și rele.

Așa că, de acest Crăciun, alege să îți oferi un cadou ție și celor dragi: luați o pauză de la ce e în jurul vostru și bucurați-vă unii de alții. <3 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *