Educație

Cum să iei notă mare în BAC

Examenele bat la ușă, cum poți începe pregătirea?

Chiar dacă agonia care e acum pe tot mapamondul nu îți oferă chiar mediul optim de desfășurare a procesului de învățare și pregătire pentru examenul de BAC, trebuie să te aduni și să începi să îți pui la punct viitorul. Rămâi până la final, îți voi oferi niște resurse eficiente și practice pentru a face față cu brio.

 

Fie că dai admitere la facultatea pe care vrei să o urmezi, fie că ai nevoie doar de nota de la BAC, consecvența și perspeverența sunt foarte importante.

În ce perioadă trebuie să facem față?

Ei bine, generația care dă bacalaureatul în mai puțin de 4 luni, generație din care fac parte, se va prezenta la examenul din iunie cu o activitate în spate de 2 ani de online și cu câteva luni în calitate de martori a unor atrocități umane – războiul care amenință întreaga lume.

 

Ultimele luni de școală vin cu mult timp pierdut la orele care nu prezintă interes pentru elevi și la care totuși prezența e obligatorie. Vine cu stres, dar vine și cu o perioadă în care fiecare dintre noi încearcă să se bucure de ultima fărâma de copilărie și libertatea de a chiuli, de a merge la majorate și de a profita de puținul timp rămas cu colegii alături de care ne-am maturizat în ultimii 4 ani.

Și totuși, putem face față

Dacă ultimele 2 generații s-au ”întrecut” la care a prins cea mai grea perioadă de dat examene, noi cred că am câștigat detașat, iar asta nu pot să zic că mă bucură.

 

În al treilea an școlar marcat de pandemie și petrecut cu măști pe față și fără coleg de bancă, e greu să îți reiei toate puterile pentru a te focusa să înveți materie predată extrem de haotic.

 

Ajutorul școlii? Să ne streseze cu examene de competențe suplimentare; să ne dea teste săptămânale la toate materiile și să ne spună că de următoarele luni depinde tot viitorul nostru.

 

Presiunea e mare, iar ajutorul puțin; la doar câteva ore de pregătire pentru bacalaureat pe care le fac ocazional profesorii de la clasă.

Am soluția? Categoric

Dacă am învățat ceva în cei 4 ani de liceu cu tot cu online, e că mereu cel mai bine evoluezi învâțând singur și în propriul stil și ritm.

 

În pregătirea mea, prefer să mă descurc singură în înțelegerea materiei și să întreb profesorul de la pregătire doar ceea ce nu am reușit să “descopăr” singură.(Asta mai ales la mate, menționez că dau BAC-ul de la profil de mate-info).

 

În rest, studiez singură și mă folosesc de materialele celor de la www.liceunet.ro. E-book-urile și materialele educaționale pe care le au te fac să vezi cât de simplu poate fi examenul de BAC dacă îți dai puțin de tot silința.

Pe site la ei ai totul pas cu pas explicat de profesori de elită; indiferent de materiile la care urmează să susții probele de BAC. Ai absolut tot ce ai nevoie ca să înveți singur, fără să investești bani în profesorii de la clasă, meditații obositoare și foarte multe ore pierdute degeaba.

 

Ai totul pe tavă, primești tot ce e nevoie printr-un singur cont creat. Tu trebuie doar să te aduni și să te apuci de învățat; nota mare e ușor de obținut dacă pui mușchii la treabă. 😉 

Ambiția ta e singura pe care te poți baza

Orice profesor te-ar pregăti, ai nevoie să îți setezi propriile obiective și procesul de pregătire eficient pentru tine. Fiecare are stilul lui de a învăța, iar acest aspect e important atunci când începi să parcurgi materia.

 

Găsește-ți propria ambiție și setează-ți rezultatul pe care dorești să îl obții în examenul de BAC. Propune-ți un prag minim (de exemplu, minim 9 media generală), dar gândește-te și individual la fiecare materie cât ți-ai dori să obții(de exemplu, minim 8,5 la matematică).

 

Echipa de profesori LiceuNet a pregătit pentru orice elev materiale de studiu cu tot ce ai nevoie să știi pentru BAC, cum ar fi:

 • rezumate și comentarii la română; 

 • e-book-uri;

 • formule si explicații la mate;

 • ghiduri pentru examenele orale;

 • ghiduri pentru modalități de rezolvare la orice materie;

 • ghiduri pentru subiectele de BAC;

 • manuale la toate materiile;

 • subiecte rezolvate;

 • modele;

 • materiale de studiat la orice materie;

 • pregătire pentru: mate, română, psihologie, geografie, biologie, spaniolă, economie și orice materie poate intra la BAC;

 • și multe altele…

Ce mai aștepți? Nu amâna învățatul de pe o zi pe alta, examenul e mai aproape decât crezi și timpul trece repede.

 

Eu îți recomand din toată inima platforma www.liceunet.ro și aștept și părerea sau întrebările tale, mă găsești foarte ușor pe social media. Mult succes îți doresc!:)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *