Jurnal,  Recomandări

Printre sentimente de octombrie – 8 lucruri pe care să le faci toamna asta

Frumusețea lunii octombrie e interpretabilă pentru unii. Nu știu dacă e datorită faptului că sunt născută în octombrie, dar luna asta îmi dă sute de sentimente unice.

E luna care schimbă natura, e luna care arată că totul în jurul nostru își schimbă la un moment dat forma; însă o schimbare care poate să aducă și mai multă bucurie în sufletele noastre, trebuie doar să dăm frâu liber dorinței de a fi fericiți.

 

Da, da, e perioada gripelor, mai nou și a coronavirusului care a ajuns din vacanță, e luna în care elevii dau multe teste și studenții încep facultatea, dar totuși e luna în care ne bucurăm de căderea frunzelor, trecem încet la temperaturile mai scăzute și începem să ne simțim bine în pulovere pufoase și savurând o ciocolată caldă. Cum să nu iubești o asemenea lună?

Cât despre peisaje, mi se pare mirific să te poți bucura de o plimbare prin covoarele de frunze și multitudinea de culoare care îți încălzește sufletul. Natura vorbește de fiecare dată cu noi și ne transmite să privim la frumusețea din jurul nostru. Poate fi atât de simplu să ne bucurăm de atmosfera din octombrie, când căldura se împletește cu frigul și îți oferă ocazii nelimitate de a te bucura de vremea de octombrie și plimbările lungi prin parcurile colorate.

Acum, dacă te-am adus puțin în farmecul lunii octombrie, vreau să îți las niște idei de activități pentru ce să faci toamna asta; sunt convinsă că ai nevoie să mai ieși puțin din rutina zilnică:

1. Evadează un weekend la munte

Dacă nu ştii ce să faci toamna, o evadare de câteva zile la munte, într-o zonă retrasă, poate să îți aducă o adevărată bucurie. Da, v-am mai recomandat mersul la munte și trebuie să recunosc că, muntele e o destinație ideală pentru orice anotimp. Toamna însă, culorile de octombrie și goliciunea timidă a copacilor te va purta în cu totul alte gânduri.

2. Începe să faci voluntariat

Cum timpul liber e și nu e existent în această perioadă, perioada toamnei reprezintă și începutul proaspăt a activității multor organizații de voluntariat. Ai șansa să faci fapte bune și să aduci soarele în lume, chiar dacă el tinde să dispară.

3. Citește și uită-te la filme

Serile reci de toamnă nu prea te vor lăsa să ieși din casă, așa că alege să îți încânți sufletul cu cartea sau filmul preferat. Alege să te bucuri de momente simple în care să te poți relaxa și să fii tu cu tine, ori tu cu cei dragi ție. Ce e mai frumos decât să stai sub o plapumă la căldură cu cel iubit și să vă uitați la filmul preferat.

4. Profită de Halloween

Deși pandemia probabil nu ne va permite prea multe petreceri de 31 octombrie, poți găsi alternative de a sărbători Halloween-ul. Ia-ți gașca de prieteni, costumați-vă și strângeți-vă într-un loc împreună și petreceți cât vă simțiți bine.

5. Ia o cafea to go și plimbă-te prin parc

Acum dacă tot suntem restricționați de statul la terase ori pur și simplu ai nevoie de o plimbare, savurează-ți băutura preferată la pahar ”to go” și bucură-te de peisajul minunat de toamnă plimbându-te prin parc; singur sau cu prietenii.

6. Joacă-te cu minunatele culori

Luna octombrie îți permite să îți pui creativitatea la încercare. Bogăția pe care o are în culori te poate inspira să îți creezi outfit-uri în temă; să îți redecorezi camera; să faci poze inspirate; să creezi lucruri handmade de sezon; să pictezi peisajele unice; și orice altceva îți oferă o oază de liniște și inspirație.

7. Fă un picnic

Știu că poate te îndemn prea mult să ieși din casă, dar toamna vine la pachet cu multe zile însorite și plăcute; zile în care ți-e mai mare dragul să te plimbi și să savurezi razele de soare în natură. Pe lângă plimbări, poți să organizezi un mic picnic cu cei dragi; poate încerci să gătești ceva tematic, ori poate chiar de Halloween. Sky is the limit, folosește-ți toată creativitatea, octombrie îți permite orice.

8. Savurează fiecare moment

Indiferent dacă ești un fan al anotimpului toamna sau nu, găsește plăcerea momentului și profită de frumusețea care te înconjoară. Folosește-ți creativitatea și lasă-te purtat de frumusețea vieții, momentele frumoase le creezi tu împreună cu cei dragi.

Așadar, profită de fiecare zi însorită și lasă-te purtat de frumusețea lui octombrie, crede-mă că nu vei regreta.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *