Jurnal,  Recomandări

Iubirea care te face să simți fluturi în stomac

Fluturii în stomac sunt un lucru frumos, care te fac să dansezi de fericire indiferent de vârstă. 

 

Fiecare om vine cu o poveste, unii au povești mai încărcate, alții mai simple, unele povești sunt cu final fericit, iar altele cu visuri neîmplinite. Ceea ce e frumos e modul în care oamenii le transmit, emoțiile, sentimentele și trăiri resimțite cu aceeași intensitate, pentru că au avut parte de lucruri adevărate, care i-au făcut să simtă că trăiesc; care le-au dat acei fluturi în stomac.

Fluturii din stomac

Irina Binder a ales să spună o poveste de viață printr-o carte, numită „Fluturi”, și care din anul apariției a stârnit păreri împărțite. A mea e simplă: povestea are dramă, iubire, intrigă, entuziasm, tristețe, dar cel mai important, multe lecții de viață.

 

Ce mi-a ieșit mie cel mai mult în evidență a fost conceptul iubirii adevărate. Modul frumos în care iubirea dintre doi oameni nu are limită.

Iubirea te ține viu

Nu contează circumstanțele în care ești pus, nu contează cât de dezorientat ești, câte persoane ai în jurul tău; dacă iubești cu adevărat, sufletul tău va fi mereu lângă sufletul celeilalte persoane, chiar și dacă ea nu mai e pe pământ.

Cred cu tărie că atunci când alegi să trăiești lângă cineva și iubești cu toată inima, nimic nu mai contează. Vei fi mereu dedicat celui pe care îl iubești, și nimeni și nimic nu va mai conta.

Știu, chiar sună a poveste din cărți, dar tind să cred că mai există așa povești. Sper că oamenii aleg să se iubească real și să îmbătrânească fericiți împreună, dar și să se iubească dincolo de moarte, pentru că sufletele rămân conectate.

Pasaje din iubire

Îți voi reda aici câteva pasaje din carte, pentru a mă face mai bine înțeleasă:

„Fuseseră căsătoriți peste patruzeci de ani, iar el o iubea chiar și după ce murise. Uneori, abia se ținea pe picioare, dar tot mergea la mormântul ei. (…) Când îmi vorbea de ea i se lumina toată fața, iar vocea i se schimba. Vorbea despre soția lui cu emoția unui tânăr extrem de îndrăgostit.

„L-am întrebat într-o zi cum era soția lui. Felul în care i s-a schimbat expresia feței a fost cea mai frumoasă descriere pe care ar fi putut-o face despre cea cu care și-a împărțit viața.”

„Așa arată iubirea ideală. Să te iubească cineva până la sfârșit și după aceea.”

Poți trăi povești ca-n cărți

Prin cărți uneori trăim alte vieți, intrăm în pielea personajului și ne regăsim în ceea ce ne transmite, dacă suntem pe aceeași lungime de undă. Modul în care povestea „Fluturi” i-a arătat pe cei doi îndrăgostiți a fost unul unic. Frumusețea prin care ei au reușit să treacă peste orice, să renunțe la orice îi putea opri și să lupte, mai bine de 6 ani de zile pentru a putea fi împreună. Te face parcă să speri că și în viața reală exista iubirea adevărată.

Până la urmă, e vorba de simplitatea iubirii. De modul în care alegi să fii cu cineva care să te facă să te simți special. Alături de care momentele fericite să fie fără sfârșit, iar cele rele să fie doar o piatră de temelie în construcția voastră. 

E frumos să iubești, e frumos să îți poți deschide sufletul în fața cuiva. E frumos să poți râde din tot sufletul când ești la brațul celuilalt, dar și să ai un umăr pe care să plângi. E vorba de frumosul prin care vă completați, prin care vă acceptați și lăsați totul să vină așa cum vă e dat, scriind o poveste de iubire frumoasă și unică, în felul vostru. 

Eu văd acea frumusețe prin simplitate, prin sentimente unice și mici lucruri prin care îi poți arăta celui de lângă tine că îl iubești. Nu aștepta să primești luna de pe cer, ci primește, dar și oferă, cu inima deschisă acele mici steluțe care emană sinceritate.

 

Asta îți doresc și eu ție

Tind să cred că și în viața ta vei putea întâlni pe cineva pe care atunci când îl privești, fluturii din stomacul tău să danseze profund, să te facă să te simiți tu, să poți fi cu acel cineva fără perdea, să fiți un întreg și să îmbătrâniți împreună. Să vă respectați, să vă ajutați, să treceți împreună peste toate obstacolele vieții, care nu sunt puține. Pentru că nimic nu poate fi perfect, oriunde e și bine, și rău, însă doar prin dorință și iubire poți trece peste orice.

Așa că, îți doresc sincer, ca într-o zi să ți se declare iubirea adevărată, ca aici:

„- De ce ai venit?

- Pentru că nu mai pot și nu mai vreau să trăiesc fără fluturii de care m-ai făcut dependent. Pentru că vreau să-ți ofer povestea pe care o merităm amândoi. Te iubesc, înțelegi?
- Până când?

- Până la sfârșit. Și după aceea.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *