Jurnal

Ai o clipă acum, trăiește-o la maximum!

Cred că fiecare dintre noi vedem idealuri dincolo de niște granițe; dar de multe ori ne e frică să facem acel pas care ne poate duce spre ele. Cu siguranță avem visuri, idei, nevoi, trăiri și lucruri la care ne gândim atât de mult, dar nu avem curajul să spunem „Hai să fac și asta!”; acea clipă de care să ne bucurăm cu adevărat.

De fiecare dată mă gândesc de mai multe ori înainte să postez un articol sau un citat pe Instagram. De multe ori nu mă simt în largul meu într-un anumit outfit și îl schimb până când cred eu că persoana cu care mă întâlnesc va aprecia. De alte multe ori stau prea mult să mă gândesc ca să fac un lucru și ajung să pierd șansa. Și de la fel de multe ori mă opresc din prea mult gândit și fac ceea ce simt; trăiesc fiecare moment și încetez din a-mi mai păsa ce cred ceilalți. 

Ia-ți încrederea în tine

Dacă e ceva ce am învățat și care nu mi s-a spus nici la școală, nici la cursuri, nici la voluntariat și nici la training-urile de dezvoltare personală e să am mereu încredere în mine. Într-adevăr, acea încredere în mine a venit în urma multor reușite, ore de dezvoltare, muncă și dorința de a deveni cea mai bună variantă a mea.

Totuși ea apare și dispare

Am și momente proaste în care nu mă regăsesc și pierd orice gram de entuziasm. Cu toate astea, îmi iau energie din frumusețea vieții. Știu, știu, sună clișeic. Dar realistic vorbind, când sunt atât de prinsă în întâmplări, acțiuni, idei, oameni, locuri și planuri care nu reușesc să se conecteze între ele, iau o pauză și mă uit în jur.

Suntem prinși în rutină și drame, muncă și stil haotic de viață și ne așteptăm să ne iasă ceea ce ne propunem. Avem nevoie și de puțină incoștiență ca să nu mai medităm la fiecare decizie; să vedem ce am putea face dacă nu ne-ar fi frică.

Trăiește fiecare clipă

De aici, pot spune că lucrurile care mă fac cu adevărat fericită și dau contur oricărui moment al vieții mele sunt lucrurile mărunte. Aș putea fi pe o plajă în ce știu eu ce destinație luxoasă și să nu mă simt bine; dar aș putea fi și în parcul de lângă bloc și să zâmbesc sincer. Faptul că petrec câteva ore singură făcându-mi unghiile și să-mi acord atenție mă ajută să pun cap la cap toate lucrurile care s-au întâmplat și să mă înțeleg; dar e vorba și de momente simple cu oameni aparte, conversații lungi despre orice, gesturi mici care să arate apreciere, glume, zâmbete, priviri, o înghețată mâncată cu poftă, lucruri care te umplu de energie și valoare și care te țin lângă oameni alături de care poți fi cel mai frumos „tu”, iar încrederea își va acapara teritoriul aducând fericire și simplitate.

 

Nu contează ce te face fericit, doar fă-o. 

Nu contează cât de măruntă e o clipă, trăiește-o.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *