Lifestyle

Suntem un întreg vag în căutarea celeilalte jumătăți?

Încă de mici copii creștem cu ideologia de a ne găsi sufletul pereche. Auzim încă din primii ani de viață că trebuie să investim în educația noastră, să găsim un job stabil, să ne cunoaștem sufletul pereche și să ne căsătorim, să facem copii, să ajungem la pensie și să stăm cu nepoții.

 

Fast forward niște ani mai târziu îți dai seama că nu e doar despre asta. Da, sunt cei care își găsesc jumătatea încă din adolescență și trăiesc toate acele momente cheie din viață împreună, dar asta nu e un caz general valabil și niciodată nu va fi. Înainte de a reuși să investești într-o altă persoană, ai nevoie să investești în tine; ai nevoie să te cunoști cu adevărat, ca să îl poți lăsa și pe cel de lângă tine să te cunoască exact așa cum ești, în frumusețea fără paravan.

Cred cu tărie că jumătatea ta și sufletul tău pereche sunt de fapt două lucruri diferite.

Conceptul de suflet pereche a pornit încă din Grecia Antică și este prezentat foarte interesant în ”Banchetul” lui Platon, unde se vorbește despre cum oamenii au fost inițial ființe complexe, cu 8 membre, 2 fețe, 2 perechi de organe genitale; erau de departe extrem de puternici și influenți, iar pentru a le diminua forța, Zeus i-a tăiat în două. Aceștia erau disperați să se lipească din nou, iar pentru a le curma suferința, Zeus le-a permis să trăiască senzația întregului fără a simți nevoia celeilalte jumătăți.

Chiar ai nevoie de o jumătate?

 

E un concept interesant și totuși, e un lucru despre care nimeni nu vorbește în mod deschis. Mi se pare clișeic să trăim cu nevoia unei jumătăți, nu cred în coincidențe și sunt sigură că acea persoană care îți e dat să o întâlnești, va veni la momentul potrivit. Aici însă apare ceea ce vă spuneam mai sus. Sufletul pereche este, conform dicționarului, ”o persoană față de care simți o atracție”. Totuși, e mai mult de atât. Sufletul pereche îl poți regăsi în orice fel de persoană, în orice moment. Nu trebuie să îți fie iubit/ă sau soț/ie, poate la fel de bine să fie o persoană care te oglindește moral, o persoană lângă care să te simți cu adevărat înțeles, să știi că aveți extrem de multe în comun și chiar la o primă vedere să ai impresia că vă știți de o viață. 

 

Poate fi, în același timp, un om trecător prin viața ta, însă în acest caz, va exista un ”înainte de el” și ”după el”; pentru că acest suflet pereche îți este dat într-un moment oportun al vieții tale, ca să te facă să îți schimbi cu totul perspectiva asupra vieții, să vezi datorită lui altfel „culorile vieții”. Chiar dacă sună clișeic, probabil dacă ai ajuns să citești până aici ești convins că oamenii care vin în viața ta o fac ca să te învețe niște lecții, să îți ascută simțurile și să participe activ la formarea tăriei tale de caracter, dar și a personalității; astfel, omitem anumiți oameni care ne-au învățat ceva, însă cu siguranță, sufletul pereche va fi cel pe care nu îl vei uita. 

Unii văd altfel lucrurile

Unii au norocul și șansa de a spune că s-au căsătorit cu sufletul pereche și trăiesc toată viața alături de el. Totuși, aceștia sunt prea puțini. Restul, își vor căuta jumătatea, de care îți ziceam că are un sens diferit în perspectiva mea. Jumătatea e cea care te completează, care îți va corecta minusurile și aduce valoare la plusurile tale, iar tu la rândul tău vei aduce lucruri bune la părțile lui negative. Jumătatea ta e cineva care îți va fi suficient, alături de care îți vei bea cafeaua în fiecare dimineață, cu care vei ști că răul poate fi înfruntat, acea persoană care atunci când îți va zâmbi, îți va opri toată lumea în loc, care și după ani de zile te va face să simți fluturi în stomac, care te va proteja și acea persoană care merită să fie așteptată și pentru care meriți să lupți.

Pe final, ceea ce pot să îți spun, indiferent de perspectiva pe care o ai asupra sufletului tău pereche, jumătății tale sau a oricui altcuiva; e să nu aștepți după nimeni; trăiește-ți viața și bucură-te de momentele simple alături de oamenii care îți conturează viața, temporari sau nu, iar atunci când cineva îți va fi dat să apară în viața ta, o va face și te va face cel mai fericit om; doar deschide-ți ochii și lasă-l lângă tine.

“Și când unul dintre ei își întâlnește jumătatea, jumătatea sa, perechea este pierdută într-o mare de dragoste, prietenie și intimitate și nu se vor pierde niciodată din ochi, nici măcar pentru un moment”,
Aristofan
în „Banchetul” lui Platon
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *