Lifestyle

Ești perfect dacă ești imperfect

Primul lucru pe care vreau să ți-l spun, de fapt să te rog, e să nu te lași manipulat și spălat pe creier de ce vezi pe social media. Perfecțiunea de acolo nu e viața reală. Nimeni nu e mereu fericit, nimeni nu e mereu în vacanțe și cu siguranță nimeni nu arată perfect.

 

Cu toții am pornit de la conceptul că pe social media trebuie să părem perfecți; să ne vadă toată lumea că ne-am luat cel mai nou model de telefon. Dar totuși viața nu e doar despre asta.

 

Gândește-te doar la standardele pe care ni le-a impus societatea. Trebuie să ai 90-60-90, să nu ai vergeturi, scapă de burtica de bere, mai fă și tu exerciții la picioare nu doar pentru spate, fusta mai jos, acoperă-ți gleznele că nu ești femeie, acoperă decolteul, arați prea mult, arați prea puțin și câte și mai câte.

 

Ideologia impusă nu se pupă cu realitatea. Toți avem stiluri diferite, organisme și metabolisme diferite, gândiri diferite și așa mai departe.

Dacă toată lumea ar fi exact la fel, cum ai mai fi tu special?

Într-o lume falsă, dominată de edituri și poze profesioniste doar în momente frumoase, avem nevoie de realitate.

Dacă ai impresia că un cuplu e perfect din pozele de pe instagram, gândește-te că la două săptămâni după ce au pus poză împreună, Criss și Vlad au anunțat că se despart după 10 ani de relație.

Dacă crezi că tipa pe care o urmărești chiar are un corp perfect, uită-te pe contul de Instagram al fetelor ăstora și vezi ce e de fapt la un zoom dincolo de ecran: @abbiebull_, @sashalouisepallari; toate avem vergeturi, celulită, nu suntem mereu epilate sau ne-a apărut prea multă acnee pe față.

 

Dacă crezi că există persoane 100% fericite, uită-te la postarea asta: photo

Fete și băieți, tineri și bătrâni, toți suntem afectați

Nu voi face referiri feministe, însă femeile și mai ales fetele, cad cel mai des în această capcană, întrebându-se oare dacă au nevoie de o talie mai subțire, dacă sânii sau fundul sunt bine proporționate, dacă oare îi va observa cineva vergeturile, dacă e bine epilată peste tot, dacă machiajul îi stă bine și muuulte altele. Toate aceste complexe vin la pachet cu rețineri în multe activități, dorințe și nevoi personale; lucruri care traumatizează fetele și le fac să se simtă inconfortabil în propriul corp; de aici și înfometarea, machiajul excesiv și nevoia de validare publică.

 

Am găsit recent un mini interviu luat lui Bob Marley, iar acesta a fost întrebat dacă există o femeie perfectă.

El a răspuns:

„- Cui îi pasă de perfecțiune?

…Nici luna nu e perfectă, e plină de cratere.

.. Și marea? Mai puțin, pentru că e prea sărată și întunecată în adâncuri.

.. Și cerul? Mereu atât de infinit…

 

…adică cele mai frumoase lucruri nu sunt perfecte, sunt speciale, așa cum este fiecare femeie și fiecare bărbat; așa cum fiecare persoană alege cine este <<special>> în viața lui.

Încetează să vrei să fii <<perfect>>, mai bine încearcă să fii liber și trăiește făcând ceea ce îți place, nu vrând să îi mulțumești pe alții.”

 

Fii tu, vei fi de neoprit

Așadar, fii tu. Cele mai frumoase lucruri nu sunt perfecte. Frumusețea e diferită în ochii fiecăruia, frumusețea e subiectivă și ține de mai multe aspecte, nu doar de kilogramele sau măsurătorile pe care le ai. Nu mai sta să cauți validarea celorlalți, iubește-te pe tine, iar dacă vrei să schimbi ceva, fă-o pentru că îți dorești tu, nu că ți-a zis altcineva.

 

Ascultă de părerile celorlalți și ia-le ca pe niște sugestii, iar dacă o incertitudine de-a ta se mulează pe opinia unei alte persoane, fă ceea ce crezi de cuviință pentru a te face să te simți tu bine în legătură cu acest aspect. Dar nu fă nimic care să îți facă rău sau ceva ce nu îți dorești cu adevărat. Fii sincer cu tine și iubește-te, fată, băiat, copil, adult, inginer, psiholog sau vânzător, crede în tine și fii tu.

 

Fiecare e special în felul său, așa că ce mai aștepți?

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *