Recomandări

8 motive pentru care să alegi o destinație la munte

Indiferent că e vacanță, sărbătoare sau perioadă normală de muncă, cu siguranță simți nevoia să te deconectezi puțin de la rutina pe care ți-ai creat-o. Nu trebuie să alegi destinații exotice sau foarte scumpe pentru a petrece un mini „concediu” undeva; trebuie doar să găsești un loc în care să te descoperi pe tine. Și crede-mă, nu e greu deloc. Inevitabil vei da peste un sat de vacanță, o cabană sau un loc aparte în care să te simți tu, doar caută puțin și încearcă.

 

Ca recomandare pentru luna aprilie, îți recomand să mergi la munte; să te distrezi și să petreci puțin timp de calitate cu cei dragi ție.

 

Muntele a fost dintotdeauna o regăsire pentru mine, un loc în care poți să devii una cu natură. De la aerul de munte, peisajele și activitățile pe care le poți face, muntele îți oferă de toate. Iubesc să călătoresc în general, dar în momentul în care găsesc o locație de munte, mai ales pentru o deconectare de weekend, e tot ce îți poți dori.

De mică preferăm astfel de locații, o cabană lângă baza muntelui, un rău lângă și oameni faini; totul doar că să te poți relaxa, să vrei să dansezi prin picurii unei ploi spontane de vară.

Deși la început era alegerea părinților unde să mergem, cu timpul locațiile de genul au devenit preferatele mele; iubesc să evadez pentru câteva zile într-un sat de munte, să mă bucur de momentele frumoase ale vieții și să mă regăsesc într-un tablou de paradis, într-un mod extrem de simplu.

1. Ai parte de liniște

Și o oarecare intimitate. În general satele de munte nu sunt foarte aglomerate și îți oferă un aer relaxant. Stai la balcon, fă o plimbare, joacă cu prietenii tăi niște jocuri în aer liber; însă orice activitate ai, aceasta te va face să auzi liniștea, de la cea sufletească și până la cea din jurul tău când toate discuțiile parcă s-au încheiat.

2. Ai o cabană pentru tot grupul

Deja sintagma “merg la o cabană în weekend” e asociată cu mersul la munte. Are alt farmec când închiriezi o cabană întreagă pentru tot grupul și vă simțiți ca și o mare familie; vă faceți singuri mâncarea și nu vă îngrijorați de vreun program. Aici compar cu o excursie la un hotel în care mergi la program la cantină și trebuie să ai grijă să nu deranjezi turiștii din celelalte camere. Desigur, aici depinde de preferințele tale; dar totuși, ia un loc doar pentru prietenii tăi și distrați-va până uitați numărul de ore nedormite.

3. Poți alege să dormi cu cortul

Deși mulți aleg să doarmă cu cortul la câmpie, experiența de a “supraviețui în natură” într-un cadru mai sălbatic e înzecit mai interesant. Personal, am experimentat dormitul într-un refugiu pe munte în Franța, în cadrul unei drumeții organizate, de două zile. Am dormit în saci de dormit, ne-am făcut mâncare la foc și am petrecut niște momente pe care nu le poți compara cu altceva. Alege să trăiești la munte fără să gândești mult înainte, pentru că așa cu siguranță vei lua cele mai idioate și geniale decizii din viața ta.

4. Aerul și bronzul de munte sunt unice

Când eram mai mică singurul loc în care nu mă ardea soarele, era la munte. Sunt albă că brânza, iar de aici puteți deduce atunci și de ce. Nu pot să zic că îmi displăcea, mie mi se părea mișto să pot sta la soare să mă bronzez ca fetele mai mari pe care le vedeam. Acum însă, deși nu pot să zic că mă interesează bronzul meu, având în vedere că m-am resemnat cu tenul meu alb, aerul de munte e cel care mă relaxează atunci când stau frumos la soare cu ulei de bronz pe piele și mai prind și eu puțină culoare.

5. Zăpadăăă

Muntele e de departe destinația preferată iarna, pentru că mai nou doar acolo avem zăpadă. Deci e alegerea perfectă pentru un weekend de ianuarie târzie, de revelion, de Crăciun sau oricând simți nevoie să dai o tură cu ATV-ul  sau sania prin zăpadă.

6. Drumețiile pe munte

Am zeci de ore de drumeții făcute. Nu există nici o ieșire la munte în care să nu fac măcar o plimbare sau o urcare pe munte. Nu e nevoie să faci trasee complicate cu douăzeci de kilometri într-o zi(deși îți recomand să încerci și asta); e suficient să îți iei un trening, adidași comozi, să iei cu tine o sticlă de apă și să iei la pas o cărare de munte; să calci pe frunzele și iarba umedă și să te simți protejat de copacii imenși de deasupra ta.

7. Ai foarte multe activități

Drumețiile, cățărările pe munte, mersul cu canoea, focul de tabără, dormitul cu cortul, descoperirea naturii, caving(speleologie) și simplele plimbări, sunt câteva din multele activități pe care le poți face la munte.

Să nu uităm totuși de cele simple: să faci niște grătare, să joci badminton sau fotbal, tenis de masă, să citești lângă râu, să faci baie în ciubăr la minus grade sau doar să porți discuții despre orice până la 5 dimineața.

8. Chiar și vinul are alt gust în atmosfera muntelui

Orice are gust și farmec când ești la munte. Tot ce trebuie este să te simți parte din acel peisaj și să simți. Devino una cu natură, savurează fiecare moment, apreciază fiecare persoană, simte gustul de pe papilele tale gustative și iubește tot.

Așa că, ce mai aștepți? Ia-ți grupul de prieteni sau familia și mergeți un weekend la munte! Nu aveți nimic de pierdut.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *