Jurnal

Iubește în fiecare zi ca și cum ar fi ultima

Luna februarie e cea care cred că ne pune cel mai des fluturași în stomac. E vorba despre cea mai scurtă lună din an, lucru care o face mai diferită de celelalte. Deși în mod normal ar fi trebuit să ne bucurăm de zăpadă, vremurile s-au schimbat vizibil, de la oameni și până la anotimpuri. Pe lângă toate astea, chiar dacă nu e o bucurie pentru toată lumea, februarie aduce cu ea și ziua îndrăgostiților. Ba mai mult decât atât, aduce în România două zile ale îndrăgostiților; varianta de peste ocean, Valentine’s Day, sărbătorită pe 14 februarie și cea românească, Dragobetele din 24 februarie.

Cum spuneam, climatul s-a schimbat; nu mai avem zăpadă în luna februarie și mai nou putem ieși la ”întâlnirile de V-day” îmbrăcați subțire ca și cum ne-am bucura de venirea primăverii. Pe lângă toată nebunia cu poluarea, cred că mai tare simțim cum s-au schimbat oamenii. E vorba de sărbătorile îndrăgostiților după un an de pandemie; an care ne-a arătat cât de mult înseamnă să îl ai pe cel drag lângă tine; fie că e vorba de mamă, tată, frate, unchi, bunici, prieteni sau persoana iubită. După un an plin de încercări și de distanțare a relațiilor interumane, suntem cu atât mai dispuși să le arătăm celor de lângă noi ceea ce simțim; să spunem mai des „te iubesc” celui drag și „mie dor de tine” când timpul ne apasă prea puternic.

Popularitatea Valentine's Day și Dragobetele

Chiar dacă Dragobetele este sărbătoarea românească, fenomenul de Valentine’s Day are o mult mai mare amploare. E sărbătoarea în care ai ocazia să îți mărturisești dragostea; să oferi o mică atenție celui drag și să petreceți timp de calitate împreună. Pe lângă asta, cu siguranță vei vedea în toate magazinele inimioare, flori, cadouri speciale, brățări și tot felul de obiecte pregătite să ajungă la cel iubit. Pentru că marketingul profită la maximum de această perioadă.

Dar de ce este atât de popular? Probabil pentru că e ocazia perfectă să îți arăți mult mai ușor sentimentele. Fiind acaparați atât de mult de tehnologie și stând doar în fața unor monitoare, uităm să mai fim oameni. Uităm să spunem ce simțim, ne lăsăm prinși de siguranța online-ului și refuzăm să trăim la fel de multe momente reale. Odată cu pandemia acest fenomen s-a agravat, prinși în case și obligați să ne depărtăm de cei dragi am ajuns să uităm ce înseamnă timpul de calitate petrecut cu o persoană specială.

14 februarie și 24 februarie îți dau șansa să spui ceea ce gândești și ceea ce simți; pentru că altfel ne-am transforma cu toții în roboței ușor de controlat.

 

Totul e despre iubire

Nu pot spune că am ajuns să avem suflete de piatră; pot spune doar că ne-am răcit între noi, între oameni ai aceleiași societăți. În timp ce alții ar da orice pe lume ca să fie în acest moment lângă cel iubit, o bună parte dintre noi trăim sub o cochilie și refuzăm să spunem ceea ce simțim. Nu trebuie să fie vorba de o relație; e suficient să îi spui unui prieten cât de mult ții la el și să ieșiți la o cafea; să îți suni bunica și să îi faci o vizită; să îți suni acel fost coleg cu care tot spui că o să te vezi de când ai terminat gimnaziul, liceul sau chiar facultatea; să îi scrii acelei persoane cu care vrei să te vezi și să ieșiți în oraș. Valentine’s Day și Dragobetele sunt despre iubire, despre iubirea pentru partenerul de viață, pentru prieteni, familie sau simplii oameni care îți fac viața mai frumoasă, în fiecare zi.

În fiecare zi trebuie și noi să ne iubim; nu doar de 14 februarie, nu doar de 24 februarie și nu doar la un eveniment important; dacă simți ceva, fă-o, spune-o și trăiește-o; nu mai aștepta; românul merge pe premisa că „poate fi și mai rău”, dar tu poți face să fie mai bine. Fă ceea ce simți, nu aștepta să îți cadă din cer, că uneori și Cupidon mai intră în concediu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *