Lifestyle

Crăciun magic în propria casă – 8 lucruri de făcut de Crăciun

AMR 3 zile până la Crăciun. Dacă mă întrebați pe mine, nu am nici cea mai mică idee cum a trecut anul ăsta. Am mai zis-o în ultimele articole și chiar îmi face o reală plăcere să vorbesc din nou despre Crăciun; nu de alta, dar dacă nu mi-ar face plăcere să scriu despre asta degeaba mi-aș mai deschide laptop-ul.🤷‍♀️

Am pregătit 8 idei despre ce poți face de acest Crăciun mai special; pentru un timp petrecut în atmosferă de sărbătoare și relaxare, îți doresc să ai un Crăciun fericit!😊

1. Mănâncă bomboane și clementine

Personal sunt o iubitoare de ciocolată și dulciuri, iar Crăciunul este prilejul perfect să guști puțin din toate. Bomboanelor de Crăciun nu ai cum să le reziști, fie că îți plac sau nu dulciurile. Totuși, ca să compensezi excesul de dulce, nu ai cum să refuzi clementinele și portocalele. Refuz să cred că ar exista o casă în care să nu se simtă acel miros incredibil încă din noiembrie.

2. Mănâncă tot ce gătește mama și bunica

Era un vers dintr-o melodie de la Kiss FM All Stars: „Crăciunul e cel mai bun pretext să renunți la dietă”. Desigur, poate mănânci mâncare făcută de tine sau mergi pe la neamuri, dar nu se va compara cu cea a mamei sau a bunicii. Exact acele minunății care te vor face să îți dorești din nou să mergi la sală din ianuarie, că doar an nou, ambiție nouă. Așa că te rog eu nu refuza sarmalele, cozonacii, ciorbele, salata de boeuf, cornulețele cu smântână și desigur pune un pahar de vin lângă. Răsfață-te.

3. Uită-te la filme de Crăciun

Profită puțin de Netflix în zilele de Crăciun pentru a te relaxa cum se cuvine. Nu vom putea ieși la fel de mult din case sau să avem atâtea activități ca în alți ani, iar un film bun de Crăciun te va face cu siguranță să te simți mai bine.

Uite un film pe care l-am văzut și ți-l recomand cu drag:  

Sau uite un serial care să te ducă într-o poveste de dragoste de Crăciun:  

4. Îmbracă-te în costum popular și colindă

Copilărind și trăgându-mă de la sat, am simțit cu adevărat ce înseamnă tradițiile. Într-adevăr, nu se mai păstrează atât de bine obiceiurile în multe zone din Bihor și chiar din România, dar chiar de asta, mână la mână putem să readucem frumusețea spiritului românesc în casele noastre.

Ia-ți hainele tradiționale pe care le ai și colindă-ți vecinii și rudele. Nu vom putea merge la colindat ca în alți ani, însă putem să rămânem să îi bucurăm pe cei dragi nouă. Nu vă dați seama câtă bucurie e în sufletul oamenilor când văd ceva atât de frumos, poate vă voi povesti experiența mea într-un alt articol. 

5. Petrece timp cu familia

Timpul trece, un an de zile s-a dus ca și cum nu ar fi existat, și așa și e, mulți vor să uite 2020 și să îl șteargă din istorie. Uite totuși că nu e posibil, iar acum la final, trebuie să fim recunoscători. Fii recunoscător celor care au rezistat să petreacă mai mult timp ca de obicei cu tine și îmbrățișează-i în dimineața de Crăciun. Luați masa împreună și savurați meniul făcut menționat anterior. Uitați de ce e în exterior și bucurați-vă unii de alții, mulți își petrec sărbătorile fără oamenii dragi pe care i-au pierdut în acest an.

6. Citește o carte

Pune-te frumos lângă brad și ia cea mai bună carte pe care o ai în bibliotecă. Poate să fie de dezvoltare personală (aici îți recomand „Curajul de a nu fi pe placul celorlalți” de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga), ficțiune (aici îți recomand „Atingerea” de Claire North) sau inspirate din viața reală(cum ar fi seria „Jurnalul unui Adam” a scriitorului român Bogdan Marcu).

7. Ascultă colinde

Ascult colinde încă de când a început postul și nu ai cum să nu te simți bine când le pui în fundal. Îți las aici colajul meu preferat de colinde: (443) COLAJ Colinde 2018 – cele mai frumoase colinde din Ardeal – YouTube 

8. Fă-ți o poză cu bradul împodobit

Bradul e punctul 0 al casei în perioada Crăciunului. E centrul atmosferei de Crăciun și stă cel mai demn și frumos în casa ta. Așa că, la fel cum am inițiat și în articolul trecut, fă-ți o poză în care să surprinzi însemnătatea Crăciunului, ori cum am numit eu, Târgul de Crăciun de acasă.

Ei sunt cei care mi-au trimis poză cu Târgul lor de Crăciun de acasă, așa că am reușit să îl găsim împreună😍.

Împreună putem face un Crăciun de poveste, chiar și petrecându-l separat!❤

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *