Pandemia te invata sa fii si fericit
Lifestyle

Pandemia te învață să fii și fericit.

Dacă în ultimul articol mi-am dorit să te deconectez puțin de la tot ceea ce se întâmplă acum în lume, de data aceasta admit că prezentul e incontestabil și trebuie trăit. Har domnului avem acces la o gramadă de informație, poate chiar prea multă; din această cauză mulți aleg efectul de turmă și uită să mai treacă prin filtrul personal toate știrile auzite. Pandemia de coronavirus ne-a influențat mentalitatea și perspectiva asupra celor din jurul nostru; acest lucru însă, e unul negativ pentru un popor care are dragostea în sânge. Deși poate sună clișeic, eu văd românul, mă rog, tipologia generală, ca pe un prieten al tuturor. Românul se înțelege cu toată lumea și se descurcă oriunde ar ajunge. Românul are în el sclipirea aceea de umanitate pe care nu o conștientizează.

Eu în momentul de față mă bucur de faptul că pot să împărtășesc cu cineva ceea ce scriu, în următoarele rânduri vreau să aflii și tu lucrurile relativ mici care te pot face fericit.

Când te-ai bucurat ultima dată cu adevărat de o ieșire cu cineva drag?

Probabil nu îmi vei știi răspunde; dacă poți însă, chiar aștept să îmi scrii ultimul tău seniment adevărat pe instagram sau facebook, ca să share-uim împreună ceva sincer într-o lume haotică.

Având atât de multă tehnologie nu mai trebuie să ne întâlnim cu cineva ca să facem schimb de vibe; e nevoie doar de un mesaj sau un apel, lucru care deși durează câteva secunde, e cam greu de făcut. Nu ne afectează când nu ne vedem cu cineva apropiat câteva săptămâni, nu? Ne trimitem poze, mai vorbim prin mesaje, ba un telefon, ba un reply la story-urile de pe insta, e simplu, așa-i? Ei bine, mie nu mi se pare chiar așa. Dacă ai prietenii la distanță știi care e diferența între o conexiune online și una umană. Dacă nu ai, renunță la telefon și începe să trimiți scrisori, vei începe să simți ceva.

Când te-ai bucurat ultima dată de timpul cu tine?

Pandemia ne-a învățat mai mult ce înseamnă solitudinea. Voiai tu să ieși pe afară în aprilie, dar nu îți era tot una când dădeai bot în bot cu poliția și nu aveai temei să ieși din casă; așa că, te-ai resemnat în a împărți casa cu familia ori în a te închide în camera ta. E absolut normal să vrei să mai petreci timp și singur; de multe ori timpul petrecut cu tine va fi mai calitativ și mai benefic decât cel petrecut cu o mână de oameni care nu îți aduc nicio satisfacție. 

Îți sugerez ca atunci când te simți depășit de o situație, să îți închipui că ești în pandemie la acel nivel în care nu te poți vedea cu nimeni și petrece puțin timp cu tine; uită-te la un film, pune-ți cea mai bună muzică în căști și rupe-te în mișcări de dans, citește o carte, desenează, scrie, descoperă-ți o pasiune și dezvolt-o.

Când ai stat ultima dată să admiri un peisaj fără telefon?

Pandemia acum înseamnă online. Asta a însemnat și în primul val; asta înseamnă și acum, de când situația a fost, din punctul meu de vedere, scăpată de sub control. Nu sunt absurdă și nu voi spune că îmi arunc toate gadget-urile pe geam și îmi șterg toate conturile. În primul rând, ar fi o risipă și multe lucruri pierdute🤷. Pe de altă parte, tot spațiul virtual e prezentul nostru; însă cum e normal, ai nevoie să te mai desprinzi din prezent și să trăiești în propriu-ți cosmos.

Lasă-te învățat de pandemie să te bucuri de viața reală alături de persoane reale, care să te facă să uiți de tot ce se întâmplă în lume.

Când a însemnat ultima dată un apus, altceva decât o poză pe social media?

În seara de dinainte de ziua mea a fost spam efectiv pe toate rețele de socializare cu minunatul apus. Apus care de altfel se află în cover-ul de la articolul 22 octombrie; poză făcută de mine și postată idem pe instagram. Ieșisem să mă plimb până la un mall din apropierea mea și nu m-am putut abține să privesc acel apus fără să fac și niște poze superbe.

Ne-a intrat în instinct ca atunci când trăim ceva frumos, să vrem să vadă toată lumea. Vrem validare și se află în noi o idee de afirmație prin care să transmitem că  „Uite! și eu am făcut asta.”. Nimeni nu ar trebui să se lege de tine pentru ceea ce postezi; ai liberă exprimare în a posta tot ce vrei. Fii cine vrei tu să fii.

Acum cu pandemia, cred că ne va face real mai multă plăcere să ne deconectăm de tot ceea ce înseamnă internet; practic, e necesar să ne mai detoxificăm creierul când e deja prea mult. 

Pe scurt, 

ai putea rămâne din pandemia de coronavirus cu lecția de a învăța să te bucuri de lucurile mărunte. Pandemia va trece, dar e important ce lasă în urma ei în fiecare dintre noi.
Nu te mai ascunde după deget, acum ai mai mult timp cu totul în online, fă ce îți place, trăiește fiecare moment cum se cuvine, bucură-te de prezența celor dragi pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla și la naiba, fii exact cine vrei tu să fii.

Pentru a te inspira și pe tine, îți las aici un citat pe care l-am găsit pe instagramul lui @mihaimorar: 
Răsăriturile încă nu au fost interzise.
Cerurile nu au fost închise.
Zborul nu a fost interzis.
Să-ți crească aripi pe interior 
– va fi mereu un vis.

Dacă ai o perspectivă diferită asupra vreunui punct din acest articol ori ai un alt subiect pe care ai vrea să îl dezbatem împreună; te invit cu drag să mă contactezi pe oricare din mijloacele de comunicare aflate în subsolul paginii.📲

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *